Ett Gott Nytt år och Nya friska tag

Nu har vi gått in i ett nytt år och med det så får vi ta nya friska tag och göra vad vi kan för att stötta medsystrar som lever i en otrygg vardag med en rädsla för att ständigt bli kränkt av den man lever i hop med.

Livet blir inte som vi tänker oss, det är fyllt av händelser både av det roligare och tråkigare slaget. Det är så livsresan ser ut. Man föds, växer upp, blir kär, jobb, sambo eller giftermål, barn, sjukdom, dödsfall, blir kär igen kanske, några av oss skiljer oss, några flyttar etc. Allt det här tillhör livet och det kan vi ofta hantera. Det som är svårare att hantera är när den du älskar/älskade gör allt för att utplåna dig som människa. Du får dagligen veta att du inte duger, att allt du gör är fel. Det kan vara allt från nedlåtande kommentarer om ditt utseende, ditt agerande i olika situationer till att du är en dålig mor, fru, älskarinna.  Du ska ständigt finnas där som en verbal och ibland bokstavligen en slagpåse. Om du inte finns på plats kan  han (det är ofta en han) ta reda på var du är. Idag är det lätt med it-teknologin att ha koll på var en annan människa befinner sig.  Detta kan pågå i åratal innan du ens orkar eller vågar söka hjälp. Du vill ju så gärna att allt ska vara bra och ofta finns det barn med som du vill skydda. Du tänker ofta att det är dig det är fel på. Om du bara gjorde så här eller kanske så där i stället så skulle nog allt bli bättre.

Då finns vi där för dig, vi i Kvinnojouren. Vi kan erbjuda dig tid när du vill prata. Erbjuda dig hjälp hur du ska ta dig ur din situation ordna med kontakter så att du kan komma vidare. Ibland behöver du kanske komma bort så snabbt som möjligt då kan vi även hjälpa dig med ett skyddat boende.

Vet du att nu när du nu gått in på vår hemsida och läst dessa rader så har du tagit första steget, steget mot ett nytt liv utan kränkningar.

Du är alltid välkommen!

Vi i Kvinnojouren Maria