Nordiska kvinnor mot våld

Årets upplaga av Nordiska Kvinnor Mot Våld hölls i Reykjavik, Island 1-3 september. Ett 40-tal joursystrar från Roks kvinno- och tjejjourer var på plats och diskuterade och delade erfarenheter med andra nordiska kvinnor.

Jourkvinnor och jourtjejer från Roks kvinnojourer och tjejjourer har den helgen samlats på Nordiska kvinnor mot vålds konferens på Island för att diskutera, dela erfarenheter med kvinnor från de andra nordiska länderna och föra kampen mot mäns våld mot kvinnor vidare.

Roks deltog med en välbesökt föreläsning av juristen och forskaren Eva Diesen som presenterade den granskning som hon gjorde på uppdrag av Roks i den aktuella rapporten ”Våld och Vårdnad”.

Bland annat höll Katinka Ingves och Marie Pettersson från kvinnojouren Ellinor i Linköping en fullsatt och inspirerande workshop där de berättade om med filmen ”Bakom fasaden” och hur den blev en viral succé på Facebook.

De inbjudna internationella föreläsarna Liz Kelly och Rachel Moran var mycket uppskattade och fick dundrande applåder av de 350 deltagarna.